© 2023 by ART SCHOOL. Proudly created with Wix.com

Jonas Roman Cadena

... er en mexicansk billedkunstner bosatt i Norge. Han har svært lang erfaring fra å jobbe med barn og unge, både som kunstlærer tilknyttet Asker Kulturskole, og gjennom mer enn 200 kunstverksteder med Den kulturelle skolesekken på barneskoler (1.-6.trinn, samt VGS) i Oslo, Troms, Finnmark, Nordland og Røyken. Både bestillingsoppdrag og egne produksjoner. I tillegg har han arbeidet med utallige andre kunstverksteder, -kurs og -prosjekter Norge rundt, blant annet under Barnas Verdensdager i Asker, Fredrikstad, Oslo, Ås ogTynset, samt en rekke av de store barnekultur-festivalene. Han har også skapt store offentlige kunstinstallasjoner både for og i samarbeid med barn. I flere år hadde han også ansvaret for kunstverkstedene på Det internasjonale barnekunstmuseet i Oslo. 

Kunstneen har også jobbet med kunstverksteder for barnehagebarn, både i en rekke barnehager i Asker og under Festspillene i Harstad, og designet i 2017 Alebrijes, et stort kunstprosjekt for barnehagebarn i Hedmark på bestilling for kulturfestivalen Stoppested Verden.
 

Kunstneren jobber også aktivt som utøvende billedkunstner i Asker, har jevnlige utstillinger og er innkjøpt av flere offentlige institusjoner.

"Dette er et av de beste innslagene vi har hatt fra den kulturelle skolesekken, som vi har hatt besøk av på vår skole. Alle, både elever og lærere var glade og fornøyde under hele besøket. Formidlerne var flinke og tydelige. De formidlet fint både kultur, musikk og maskelaging. Det var stort læringsutbytte for alle. Anbefales på det sterkeste!"  Stonglandet skole, Troms, høsten 2018.