top of page

Jonas Roman Cadena

... er en mexicansk billedkunstner bosatt i Norge. Han har svært lang erfaring fra å jobbe med barn og unge, både som kunstlærer tilknyttet Asker Kulturskole, og gjennom mer enn 220 kunstverksteder med Den kulturelle skolesekken på barneskoler (1.-6.trinn, samt VGS) i Oslo, Telemark, Troms, Finnmark, Nordland og Røyken. Både bestillingsoppdrag og egne produksjoner.

I tillegg har han arbeidet med utallige andre kunstverksteder, -kurs og -prosjekter Norge rundt, blant annet under Barnas Verdensdager i Asker, Fredrikstad, Oslo, Ås, Halden ogTynset, samt en rekke av de store barnekultur-festivalene landet rundt. Han har også skapt store offentlige kunstinstallasjoner både for og i samarbeid med barn og unge. I flere år hadde han også ansvaret for kunstverkstedene på Det internasjonale barnekunstmuseet i Oslo.  Han har også hatt flere kunstverksteder for barn og unge i asylmottak og for psykiatriske pasienter. 

Kunstneen har også jobbet med mange ulike kunstverksteder for barnehagebarn, både gjennom prosjektet "Maskefest for smådragene " for Kultur i barnehager-satsingen i Oslo kommune (2020-2023), samt en rekke barnehager i Asker for Asker Kulturskole og under Festspillene i Harstad. Han designet i 2017 Alebrijes, et stort kunstprosjekt for barnehagebarn i Hedmark på bestilling for kulturfestivalen Stoppested Verden.
 

Kunstneren jobber også aktivt som utøvende billedkunstner i Asker, har jevnlige utstillinger og er innkjøpt av flere offentlige institusjoner.

"Dette er et av de beste innslagene vi har hatt fra den kulturelle skolesekken, som vi har hatt besøk av på vår skole. Alle, både elever og lærere var glade og fornøyde under hele besøket. Formidlerne var flinke og tydelige. De formidlet fint både kultur, musikk og maskelaging. Det var stort læringsutbytte for alle. Anbefales på det sterkeste!"  Stonglandet skole, Troms, høsten 2018.

Vi opplevde dette som en meget god produksjon. Faktisk en av de bedre vi har hatt. Det var et variert program, elevene var aktive og engasjerte hele tiden. Aktivitetene traff aldersgruppen godt. 

Trollvik skole

"Anbefales på det varmeste! Barna storkoste seg og var aktive deltakere hele tiden : ) Noe av det beste vi har fått være med på gjennom DKS !!!!"

Osloskole

"Kommentar fra noen elever" Dette er den beste dagen i mitt liv!" og mange uttrykte stor glede og entusiasme for opplegget. De to kunstnerne var godt forberedt, hyggelige og tålmodige med elevene. Produktene/maskene ble svært fine og elevene var veldig stolte :-)"

Osloskole

"Elevenes opplevelse er den viktigste og de absolutt elsket å ha VIVA på besøk. De storkoste seg og sa det var det mest gøye de har opplevd. Maskene ble så fine, alle koste seg og ingen følte seg utenfor. VIVA var flinke til å inkludere alle, og ingen ble skremt av showet. Kjempebra opplegg!!"

Osloskole

bottom of page